Campionatul Naţional al selecţionatelor judeţene Under 16

Finalul primei faze a grupelor nu ne-a adus și bucuria calificării în faza a II-a a grupelor, ce se va desfășura în primăvara anului 2011. După cele 10 etape parcurse, ne-am clasat doar pe locul 5, acumulând 13 puncte în cadrul competiţiei.Competiția în sine vrea să scoată în evidență jucători talentați, la grupa de vârstă respectivă, cu scopul de a fi selecționați în lotul național al jucătorilor născuți în anul 1995. Din punctul acesta de vedere, putem spune că a avut eficiență și pentru județul nostru, unii dintre jucători fiind remarcați în etapele parcurse și sperăm ca ei să confirme la acțiunile viitoare la care vor fi solicitați. Prima acțiune s-a desfăşurat pe 24 noiembrie,la Timișoara, fiind organizat un meci

pentru jucătorii remarcați de la toate echipele din grupa în care am evoluat, în prezența antrenorilor zonali : Gheorghe Chimiuc, Dorel Maşcovescu(ambii din Timișoara), Mircea Pătraşcu (Hunedoara), dar și a antrenorilor selecționatei județului Alba U-16 : Alin Hancăş și Bebe Brumaru.

Din județul Alba au fost convocaţi Marius Felindean (Olimpia Aiud), Mihai Scheau (Dalia Sport Daia Română) și Sorin Pintea(CSS Blaj), dar trebuie menționat faptul că pe lângă aceștia îl avem deja ca o prezență permanentă la lotul național U-16 pe Vlad Ignat, iar în lotul lărgit se regăseşte și Adrian Maxim (ambii FC UNIREA Alba Iulia ). Jucătorii menționați au intrat și în vizorul unor echipe importante din fotbalul autohton și acest lucru este un alt câștig adiacent al competiției respective, ținând cont de faptul că este vorba de jucători care provin și din competițiile fotbalului de nivel județean. Trebuie însă ca ei să aibă o atitudine corespunzătoare, seriozitate să muncească mult pentru a reuși. Sprijinul acordat selecționatei județului Alba, din partea Consiliului Județean Alba și a Primăriei Blaj, merită remarcat și apreciat, lucru ce a fost evidențiat și la nivel FRF. Sperăm ca eforturile comune să ne aducă în viitor și bucuria atingerii unor performanțe de grup sau individuale, pentru jucătorii care beneficiază de acestă șansă.

(în conformitate cu AJF Alba – www.ajfalba.ro)

Dan UDREA

Lasă un răspuns