Darius Rapidistu’ din Cricău pe urmele lui MM Stoica!

Se numeşte Darius Nicolae Iacşa (foto), are 18 ani, este din Cricău şi urmează cursurile Colegiului Economic „Dionisie Pop Marţian” din Alba Iulia unde este elev în clasa a XII-a E. De la vârsta de 7 ani este nelipsit de la meciurile pe care echipa din localitatea natală le susţine atât acasă, cât şi în deplasare iar de curând a devenit omul de bază al echipei Decebal din localitate, în sensul că a izbutit să aducă la echipă 5 jucători pe care antrenorul Dan Ioan se bazează în actuala ediţie a Ligii a 5-a, seria a 2-a. „Unchiul meu, Dumitru Dârlea mi-a insuflat acest <microb> numit fotbal şi de la 7  ani merg la fiecare sfârşit de săptămână la meciurile pe care le susţine Decebal Cricău, dar atunci când am timp sunt prezent şi la jocurile celor de Performanţa Ighiu, Recolta Galda de Jos sau Iezerul Ighiel” spune Darius Rapidistu’. De ce “Rapidistu’”? “Sunt fan al echipei Rapid Bucureşti, îmi plac suporterii, îmi place atmosfera de pe Giuleşti, iar când aud imnul echipei mi se ridică părul în cap. De aceea, cred că Rapid Bucureşti este cea mai frumoasă echipă din Liga 1, în vreme ce idolul meu este nimeni altul decât portarul Mircea Bornescu”,

povesteşte cricăuanul nostru, un obişnuit, şi, al jocurilor de primă ligă disputate în ultimii ani pe Cetate, de Unirea Alba Iulia respectiv Universitatea Cluj, un băiat care iubeşte fotbalul, munca în gospodărie alături de fratele lui Adi (n.a. la rândul său fotbalist dar şi arbitru la doar 14 ani) şi mama Daniela dar şi…discotecile!

*Un fel de MM Stoica de Cricău?!

Sufletist din cale afară, Darius Nicolae Iacşa zice că într-o bună zi ar dori, păstrând proporţiile bineînţeles, să-i calce pe urme lui MM Stoica. “Cred că MM Stoica este cel mai bun conducător de club din ţară şi rezultatele obţinute la Galaţi, la Steaua sau la Urziceni îmi dau dreptate. Aş vrea ca şi eu să-i calc pe urme, să aduc fotbalişti valoroşi la Cricău care să ne ajute să promovăm la un moment dat în Liga a 4-a. De altfel, în acest sezon i-am transferat la Decebal pe Paul Berchi de la Recolta Galda de Jos, pe Iosif Berchi de la Mureşul Oarda de Jos, pe Liviu Legian, pe Mihai Damian respectiv Nicolae Obrejan, cu menţiunea că cel de-al doilea chiar a marcat un gol în jocul de duminică cu Andreas Alba Iulia, scor 4-3 pentru noi, o victorie care m-a bucurat enorm mai ales că veneam după un 0-3 la Gâmbaş” a punctat “MM”-ul, nu înainte de a-şi exprima cele mai mari dorinţe pentru viitorul apropiat. “După ce termin liceul vreau să urmez o facultate de jurnalism şi de aceea încerc să-mi fac practica la ziarul electronic alba-sport.ro, vreau să ajung să asist pe viu la un meci al Rapidului de pe Giuleşti şi nu în ultimul rând aş dori să mă întâlnesc şi să primesc un autograf de la MM Stoica”, a conchis “omul orchestră” al celor de la Decebal Cricău, un împătimit al “sportului rege” care atunci “când Cricăul pierde mă simt ca şi cum aş fi luat un 3 la şcoală iar atunci când Cricăul câştigă mă simt ca şi cum aş fi luat un 10 la matematică!”. Fără comentarii!!!

Dan UDREA

Acest articol are un comentariu

  1. Giurca Claudiu

    bravo varu ?

Lasă un răspuns