FC UNIREA ALBA IULIA – SILVANIA ŞIMLEU 1-2 (1-2)

*Uniriştii au tot mai mulţi “naşi”. Silvania Şimleu e cel mai nou dintre ei…CE RUŞINE!!!

Unirea Alba Iulia şi-a dezamăgit încă o dată suporterii. “Alb-negrii” au fost învinşi vineri, în uvertura etapei a 12-a din seria Vest a Ligii a 2-a, pe teren propriu de Silvania Şimleu, echipă ce venea pe “Cetate” în postura de “lanternă roşie”. Pentru formaţia albaiuliană deschiderea rapidă a scorului avea să fie singura reuşită de pe parcursul meciului. Soporan a punctat (ex-clujeanul, foto, a marcat primul gol în tricoul alb-negru al…Unirii) chiar în minutul 4 printr-un şut de la ceva mai mult de 30 de metri, mingea fiind scăpată copilăreşte în poartă de goalkeeper-ul oaspeţilor, Miron. Treptat însă jocul albaiulienilor a aţipit. Gruparea sălăjeană a profitat din plin. În minutul 34 Militaru a pus latul la capătul unei centrări de pe dreapta a lui Ianc restabilind egalitatea la 1.

Ex-uniristul Zăgrean, cândva golgheter al Albei, şi-a trecut şi el numele pe lista marcatorilor până la pauză, cu un şut plasat de la 10 metri în stânga lui Rotaru, fructifând o pasă filtrantă a lui Andor. Silvania Şimleu conducea după prima repriză cu 2-1 la Alba Iulia. Oaspeţii nu mai contat în ofensivă în repriza secundă dar nici nu şi-au văzut serios ameninţate propriile buturi. Antrenorul Silvaniei, Florin Fărcaş, era, firesc, numai un zâmbet, la finalul disputei. “Speram şi la 0-1 că vom obţine un rezultat bun. Mă bucur că am reuşit ce ne-am propus”, a declarat “la cald” tânărul tehnician. La capitolul “bile negre” în dreptul echipei din Alba Iulia se mai cuvine adăugată una: eliminarea lui Sergiu Costea din minutul 64 pentru două cartonaşe galbene încasate în serie, în interval de circa 100 de secunde. 100, hai poate 200!!! Cam acesta a fost şi numărul spectatorilor prezenţi la un meci, FC Unirea Alba Iulia – Sivania Şimleu, scor final 1-2, de o extrem de slabă factură. Formaţia albaiuliană nu-şi găseşte nicicum cadenţa, pare dezorientată şi debusolată. “Jucătorii par influenţaţi negativ peste măsură de incertudinile financiare cu care se confruntă echipa. Ei ar trebui să fie preocupaţi doar de fotbal, nu de altceva. Sper totuşi ca pauza din iarnă să fie un sfetnic bun pentru noi, să izbutim să ne redresăm”, spune preşedintele executiv al Unirii Alba Iulia, Nicu Lupu. Pentru FC Unirea urmează, în rundele a 13-a şi a 14-a, două meciuri, fără îndoială dificile, în deplasare, mai întâi la Iaşi, apoi la Arad, cu UTA.

FC UNIREA ALBA IULIA – SILVANIA ŞIMLEU 1-2 (1-2). Au marcat: Soporan (4) / Militaru (34), Zăgrean (44).

FC Unirea (antrenor Adi Himcinschi): Rotaru (cpt.) – Cl. Oara, Poverlovici, Soporan, Giurgiu – Negură (46 S. Costea), Fl. Sabou, C. Selagea (67 Bălaş), N. Stanciu – S. Buş, S. Mureşan (61 M. Oprea).

Silvania Şimleu (antrenor Florin Fărcaş): B. Miron – D. Muntean, Huzuneanu, R. Crişan, V. Prodan – S. Ianc, Schwarzkoff, D. Militaru (77 Villand) – Zăgrean (82 Hadăr), Andor (69 Lupo).

Lucian Virgil DĂRĂMUŞ

Lasă un răspuns