Un arbitru-jucător talentat!

Este vorba despre Liviu Florin Legian născut în anul 1987 în Aiud. Activează ca arbitru, atât central cât şi asistent, la Asociaţia Judeţeană de Fotbal Alba. A absolvit facultatea de drept din cadrul Universităţii 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia şi şi-a început activitatea de arbitru în septembrie 2009, în prezent având categoria a-II-a. Pe lângă activitatea de arbitru, Liviu Legian, a fost legitimat recent în cadrul clubului de fotbal din Campionatul Judeţean de seniori A.S. Decebal Cricău, unde a fost apreciat atât pentru activitatea de arbitru cât şi pentru cea de jucător.

Cum este să te afli în postura de arbitru dar şi de jucător?

-Pot să spun că nu au nimic în comun. Ca şi arbitru când intri pe teren şti că totul trebuie să se desfăşoare sub autoritatea ta şi că ai o răspundere enormă pentru ceea ce se întâmplă pe teren. Ca şi jucător, problema se pune altfel în sensul că trebuie să dai totul pentru echipă.

De ce ai ales să joci fotbal fiind în acelaşi timp şi arbitru?

-Se poate spune că totul face parte din pregătirea mea pentru activitatea de arbitru. Poţi să vezi mai uşor unele probleme aflându-te în postura de jucător.

Te-ai gândit vreodată că o să ajungi arbitru?


-Sincer când eram mic visam să devin jucător profesionist. Îl aveam ca idol pe Gică Hagi. Cu timpul însă mi-am descoperit înclinaţia spre arbitraj aşa că am ales să fiu atât cât pot şi una şi alta.

Ce părere ai despre arbitrajul românesc în momentul de faţă?

-Este greu de spus. Pe deoparte suntem reprezentaţi pe plan internaţional la nivel înalt de Cristi Balaj în Liga Campionilor şi asta este un lucru îmbucurător. Pe de altă parte însă încă se comit greşeli mari de arbitraj la nivel de Liga I şi asta nu este prea bine. Principala idee este că avem speranţe şi tineri arbitrii foarte talentaţi.

Te gândeşti mai târziu să promovezi în cariera de arbitru?

Cu siguranţă şi sper să mai auziţi de mine.

Cine este modelul tău din arbitraj?

-Îmi place mult Massimo Busacca.

— Vă mulţumesc şi vă doresc şi vouă „viaţă lungă” şi cât mai multe publicaţii interesante. Este bine pentru că promovaţi tinerele talente.

A consemnat Darius IACŞA (Cricău)

Acest articol are un comentariu

  1. Difa

    Multa bafta si succec in tot ceea ce faci!
    Sa contui sa fi la fel de bun si chiar sa cresti in valoare.
    Pupici

Lasă un răspuns