Pariuri sportive: de la pierzătorul etern, la sfătuitorul grupului

Jucam de mult timp la pariuri sportive online, dar nu mă gândeam niciodată că voi ajunge să am profit în fiecare lună din această activitate. Îmi alimentam contul, câștigam niște bani, începeam să visez, dar, până la urmă, pierdeam tot.

Îmi spuneam că nu mai pariez, ca să nu mă mai enervez. Nu că aș fi jucat cine știe ce sume, dar era acea energie negativă generată de faptul că pierdeam. Luam o pauză, apoi îmi alimentam din nou contul, ca să mă distrez. Ideea este că jucam dezorganizat și nici nu eram foarte interesat în mod deosebit să îmi schimb stilul.

Banii vin când iei pariurile în serios

Momentul psihologic” a fost când am rămas fără o colaborare și a trebuit să suplinesc cumva banii pe care nu îi mai luam de acolo. Am considerat că este cel mai bun prilej să iau pariurile în serios. Știam tot ce trebuie să fac, numai că îmi trebuia disciplină. Ei bine, motivația m-a făcut să fiu mai disciplinat. Nu exagerez când spun că doar dacă nu vrei nu câștigi la pariuri. Nu te îmbogățești, dar obții un venit suplimentar ok.

Ca să devin „semiprofesionist” și să ajung ca cei din jur să îmi ceară sfaturi, am urmat o serie de reguli pe care le știam, dar nu le aplicam. Cele mai importante trei se referă la: analiza meciurilor, managementul banilor și tipurile de pariuri.

Analiza meciurilor

Este inutil să spun cât de importantă este analiza meciurilor. Ea reprezintă punctul de start în rutina zilnică a fiecărui parior. Atunci când oferta nu este foarte bogată, poți „acoperi” tu toate partidele. În zilele de weekend din timpul sezonului, sau atunci când sunt etape intermediare în mai multe ligi, este imposibil să studiezi toate evenimentele, chiar și fugitiv. Atunci este recomandat să te oprești asupra meciurilor din campionate pe care le cunoști foarte bine și să parcurgi ponturile câtorva tipsteri pe care îi urmărești.

Chiar dacă ponturile sunt argumentate, tu nu ești scutit de propria analiză. În „meseria” asta nu e bine să te încrezi decât în judecata ta. Un pont poate reprezenta un indiciu bun pentru un pariu, dar nimic mai mult. O analiză corect făcută ia timp, mai ales dacă nu ai toate informațiile într-un singur loc. În afara datelor statistice, trebuie să fii la curent cu tot ce se întâmplă la echipe. Este nevoie să intri pe site-urile unde știi că găsești informații despre echipe probabile, absenți, atmosferă, motivație etc. O asemenea muncă ia cel puțin 30 de minute.

Managementul banilor

După ce ai decis ce pariezi la un meci, este momentul să socotești câți bani riști. Aici intri pe terenul managementului banilor, prin care stabilești miza în funcție de probabilitatea ca acel pariu să fie câștigător. Este recomandat să nu mizezi mai mult de 10% din bancă, indiferent cât de sigur ești de alegerea ta. Dacă banca este mare, miza maximă poate fi de 5%. Nu există sport în care să nu apară surprize mari. Chiar și Bayern Munchen poate pierde pe teren propriu în fața unei echipe din subsolul clasamentului Bundesligii.

De asemenea, este indicat să stabilești o limită de pierdere. În felul acesta, te asiguri că nu risipești toți banii într-o zi proastă. Când ai atins limita de pierdere, oprește-te. În zilele următoare vei recupera acei bani.

Miza pe pariurile single

La fel de importantă este și regula pariurilor single. Cu cât ai mai multe selecții pe bilet, cu atât scad șansele ca acel bilet să fie câștigător, indiferent cât de mici sunt cotele pentru acele selecții. Este și păcat să prinzi o cotă de 3.80 și să te scoată al doilea meci de pe bilet, de 1.20, adăugat ca să mai mărească puțin cota finală. Cunosc cazuri…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *