Se numeşte Silviu Miron, este născut pe 20 septembrie 1974, este antrenor de fotbal, licenţa C din 1998 iar din 2010 are licenţa UEFA B şi spune că iubeşte la nebunie acest sport.
1.La câţi ani ai început activitatea de antrenor şi la ce echipă?
Am început la 27 de ani în principal în proiecte umanitare în Republica Moldova. La 32 de ani am primit normă întreagă la CS Navobi Charity Cup Iaşi.
2.Cum este să fi antrenor la grupe de copii?
Bună întrebarea. Uneori este chiar mai greu ca la seniori. Îţi trebuie foarte multă răbdare şi este foarte mare responsabilitatea legată de modul în care îi educi pe copii, ca oamenii şi ca sportivi. În schimb sunt satisfacţii mari, mai ales atunci când reuşeşti să lansezi jucători în fotbalul mare.
3.Cum a fost perioada petrecută ca şi antrenor la grupele de copii şi juniori?
Există o oarecare legătură, dar nu a fost Poli Iaşi, ci un club privat. Cam tot ce a fost, sau înseamnă Iaşi, este de la excelent în sus. Am avut parte de colegi extraordinari şi de o atmosferă fantastică, plus copiii care iubeau să vină la antrenamente. Au fost şi câteva genii printre copii.
4. Copiii pe care i-ai antrenat la Iaşi ce vârstă aveau?
La Iaşi am lucrat cu toate categorile de vârstă, deoarece eram coordonatorul centrului de copii şi juniori. Un plus totuşi pentru categoriile de vârstă 8-10 ani şi 13-15 ani.
5.Cum ţi se par copiii pe care i-ai antrenat la Iaşi? Mai valoroşi sau mai slabi decât cei din Alba?
Dificil de răspuns. Am prea puţin timp de când lucrez în Alba ca să pot să fac o comparaţie exactă. La general, întotdeauna am considerat ca în Alba copiii sunt nativ mai talentaţi, la Iasi sunt mai ambiţioşi. Şi acolo este o altă tradiţie fotbalistică, ceva mai bogată decât în Alba, şi asta influenţează mentalitatea cu care un copil şi familia lui se apropie de “fenomenul” fotbal.
6.În Iaşi se pune accent pe jucătorii tineri?
Din păcate, nu. Acesta a fost şi un motiv pentru care am înfiinţat acest club privat. La Poli Iaşi II s-a încercat, dar a fost un drum înfundat, nu a fost nici un jucător care să fi fost promovat apoi la prima echipă. Acum la Poli II, lotul este format din jucători născuţi în 1992 şi 1993, şi se pare că unul dintre ei va face pasul spre prima echipă în iarna aceasta. Sunt şi eu curios dacă se va schimba ceva.
7.De ce nu ai rămas să-ţi continui activitatea de antrenor la Iaşi?
Problemele familiale au fost încă o cauză care m-au determinat să renunţ.
8.Ce proiecte ai ca şi antrenor în viitorul apropiat?
Am început şi în Alba acelaşi proiect ca şi în Iaşi , deci prioritatea numărul 1 este dezvoltarea lui. Dacă o să pot, o să dau o mână de ajutor şi la Cricău pentru a face ceva pentru copiii de acolo.
(Darius IACŞA)
Frumos articol. Felicitari celor care l-au conceput. Avem nevoie de astfel de modele in viata si in sport. Succes domnule Silviu in tot ce faci!!!
succes mai departe si sper ca prin experienta ta de antrenor sa ne ajuti si cu echipa de la Cricau sa ne mentinem cat mai sus in campionat.bafta multa si nu te lasa demoralizat de faptul ca nu se pune accent pe juniori
sunt unul din parintii ce au avut incredere in acest club,iar domnul silviu a fost primul antrenor al fiului meu………….o mana de om dar cu o dorinta extraordinara dupa cum la caracterizat domnul silviu.cred ca a fost singurul care i-a dat sanse de reusita,a avut incredere in el si la sustinut zi de zi,antrenament de antrenament
are un dar divin de a lucra cu copii.si astazi dupa 2 ani fiul meu isi aminteste cu placere de domnia sa.dumnezeu sa va ajute in tot ce faceti ,domnule antrenor si va asteptam printre noi sa va bucurati de ce ati sadit acum 3 ani !